AaB – billeder af nuværende og historisk AaB trøje

Black Week 2021 DK

AaB trøjen er kendt for sine røde og hvide striber og det er da også dette mønster der danner grundlaget for designet af den nuværende AaB trøje. AaB er en af de helt gamle og traditionsrige klubber i Danmark. Tilbage i 1889 var AaB medstiftere af DBU og 6 år senere var de med til at stifte JBU. Dette er måske nogle af årsagerne til, at en AaB trøje for mig virkelig symboliserer tradition og god gammeldags klubånd.

KØB DIN AAB TRØJE BILLIGT HER →

AaB hjemmebanetrøjer

AaB udebanetrøjer

AaB specialtrøjer

AaB målmandstrøjer

Hvor kommer billederne fra?

Billederne er venligst udlånt af følgende bidragsydere:

Unisport:

  • Hjemmebanetrøjer: 17, 16
  • Udebanetrøjer: 16, 14-16

AaB Webhop:

  • Hjemmebanetrøjer: 14-16, 12-14
  • Udebanetrøjer: 14-16, 12-14

© Fodboldtrøjen.dk:

  • Hjemmebanetrøjer: 1957-64, 1975, 1978-80

AaB trøjer gennem tiden

De rød/hvide AaB trøjer har gennem tiden repræsenteret byens store stolthed. Resultaterne har svinget, men der kan fortælles mange historier gennem de gamle AaB trøjer.

AaBs håndrækningstrøjer

AaB har igennem en række sæsoner lavet det de kalder håndsrækningstrøjer. Det grundlæggende princip med disse trøjer er, at AaB i samarbejde med deres hovedsponsor og tøjsponsor donerer en del af salget fra trøjerne til et godt formål.

AaB har haft fansene indraget delvist i designet af trøjerne. I 2019 fik fansene f.eks. muligheden for at stemme på om håndsrækningstrøjen skulle være sort eller bordeaux. Som det ses i billedarkivet herover faldt valget på bordeaux, hvilket skete med 57% af stemmerne.

Profiler i AaB trøje – og lidt mere historie

Hvis man skal nævne nogle af de største profiler, som i nyere tid har båret en AaB trøje, så falder tankerne bl.a. på Jes Høgh, Peter Møller, Martin Ericsson, Jesper Grønkjær, Erik Bo Andersen og Jimmy Nielsen. I dag er de største profiler i den unge AaB-trup bl.a. Kasper Kusk, Kasper Risgård og Thomas Augustinussen.

Resultatmæssigt har AaB også sat deres præg på historien for dansk fodbold. Ud over de mange landsholdsspillere og profiler der gennem tiden har båret en AaB trøje, så har klubben også markeret sig med danmarksmesterskaber, pokaltitiler og internationale eventyr. De vigtigste bedrifter er fremhævet herunder:

Danmarks mesterskaber (3)
1995, 1999 og 2008

Pokaltitler (2)
1966 og 1970

Store europæiske resultater
Champions League gruppespillet 1995/1996
Champions League gruppespillet 2008/2009

Hvilken historisk AaB trøje er den fedeste?

Det er altid sjovt at høre hvilke trøjer fans kan lide – og hvilke der er mindre populære. Holdningerne er ofte mange og når man ser tilbage på tidligere præsentationer af AaB trøjer, så giver dette sig også til kende.

Giv derfor meget gerne din holdning til kende herunder – hvad er den fedeste AaB trøje gennem tiden?

En kommentar til “AaB – billeder af nuværende og historisk AaB trøje”

  1. Den brune trøje som Jeppe Curth scorede sit imponerende mål imod man u er den flotteste. Flotte farve combo med brun hoved farve og guld striber rundt om.

    Svar

Skriv en kommentar