Liverpool – billeder af nuværende og historisk Liverpool trøje

Den røde Liverpool trøje er et kendetegn der ikke pilles ved og dette med god grund. Da Warrior præsenterede den nuværende Liverpool trøje blev de mødt af stor kritik. Flere kaldte det den grimmeste Liverpool trøje nogensinde, hvilket bl.a. Skyldtes brugen af gul i trøjen. Liverpools fan er derfor tydeligvis meget traditionsbundne i forhold til deres fodboldtrøje.

KØB DIN LIVERPOOL TRØJE BILLIGT HER

Liverpool hjemmebanetrøjer

Liverpool udebanetrøjer

Liverpool tredjetrøjer

Liverpool specialtrøjer

Hvor kommer billederne fra?

Billederne er venligst udlånt af følgende bidragsydere:

Unisport:

  • Alle billeder

De klassiske farver for en Liverpool trøje

I mange år har Liverpool været kendt for deres helt røde spilledragter. Dette var dog ikke den oprindelige farve på Liverpool trøjen.

De to første år af klubbens levetid spillede man i trøjer delt i en hvid og en blå side. De samme farver som naboklubben og rivalerne fra Everton benyttede. Dette var en af de tungtvejende årsager bagved at man i 1894 valgte at skifte til den røde farve. Til at starte med benyttede man dog hvide shorts til den røde Liverpool trøje – og ikke røde shorts som man kender det idag.

Første gang Liverpool stillede op i et fuldt rødt sæt var i 1964. Dette blev primært besluttet af daværende manager Bill Shankly. Dette skete da han mente en fuldt rød dragt ville indgyde både respekt og frygt hos modstanderne. Historien vil ligeledes vide, at Bill Shankly præsenterede de nye dragter for spillerne på en både inspirerende og stolt måde. En historie du bør læse op på, hvis du har Liverpool-blod i årene.

Liverpool spillerne og deres fodboldstøvler

Der er stor forskel på hvilke fodboldstøvler de forskellige spillere i Liverpools trup spiller med. Dette skyldes primært at de fleste spillere har individuelle aftaler. Efter NB har opkøbt Warrior er flere og flere spillere dog begyndt at spille med de nye NB fodboldstøvler.

På fodboldstøvle.dk kan du se mere om, hvilke fodboldstøvler de forskellige spillere benytter.

Hvilken historisk Liverpool trøje er den fedeste?

Det er altid sjovt at høre hvilke trøjer fans kan lide – og hvilke der er mindre populære. Holdningerne er ofte mange og når man ser tilbage på tidligere præsentationer af Liverpool trøjer, så giver dette sig også til kende.

Giv derfor meget gerne din holdning til kende herunder – hvad er den fedeste Liverpool trøje gennem tiden?

Skriv en kommentar