Manchester United trøje – gamle billeder og historie

De primære farver på Manchester Uniteds tøj er rød, hvid og sort. Kigger man på de nuværende Manchester United trøjer, både hjemme-, ude- og tredjetrøjerne, så vil man se at disse farver i et vist omfang går igen. Da klubben i 1902 første gang stillede op under navnet Manchester United Football Club skete det da også i røde bluser, hvide shorts og sorte strømper. Inden da hed klubben Newton Heath og trøjerne var kendetegnet ved deres grønne og guld farver. Der skulle dog angiveligt være et fotografi fra 1892, der viser holdet spille i røde og hvide fodboldtrøjer.

KØB DIN MANCHESTER UNITED TRØJE BILLIGT HER

Manchester United hjemmebanetrøjer

Manchester United udebanetrøjer

Manchester United tredjetrøjer

Hvor kommer billederne fra?

Billederne er venligst udlånt af Unisport.

Manchester United trøjens farve

Manchester United er primært kendt for deres røde farve. Det er også herfra holdets kælenavn (“The Red Devils”) stammer. Rød er dog ikke den eneste farve som er gået igen henover mange Manchester United spillesæt gennem tiden.

Både hvid og sort har også været benyttet aktivt, mens grønne elementer i både ude, tredje og målmandstrøjerne heller ikke har været uvant.

De oprindelige farver

Klubben hed i sine første leveår Newton Heath og skiftede først i 1902 navn til Manchester United. I perioden 1894–96 spillede klubben i trøjer i farven grøn og guld. Dette er derfor af mange anset som de oprindelige farver, men et billede fra 1892 indikere dog at de på dette tidspunkt spillede i rød og hvid-ternede trøjer med blå shorts.

Der er på baggrund af dette noget der tyder på, at en Manchester United trøje oprindeligt har været rød og hvid – på samme måde som vi kender det idag.

Den røde farve

Da klubben skrifte navn til Machester Unites blev den røde farve oprindeligt valgt med inspiration fra farverne i byen Manchesters våbenskjold. Det blev også dette våbenskjold der i de første udgaver af Machester Uniteds logo var en kraftig inspirator.

Det har primært været trøjen som har været rød gennem tiden, mens andre farver er blevet brugt til shorts og sokker.

Sort og hvid

Da klubben i 1902 blev til Manchester United og fik røde trøje, blev det samtidigt besluttet at holdet skulle spille i hvide shorts og sorte bukser. Dette har også været udgangspunktet i siden, selvom der i enkelte tilfælde er blevet fraveget fra dette.

Man har dog ligeledes kunne opleve en Manchester United trøje i henholdsvis hvid og sort, da disse farver over flere omgange er blevet brugt til udebanetrøjerne. Dette har over de seneste mange år været standardfarverne i udebanesættet, mens der mere er blevet eksperimenteret med forskellige farver i tredjetrøjerne.

En grøn Manchester United trøje

Denne grønne farve, som af en del stadigvæk anses som den oprindelige Newton Heath farve, er også blevet brugt flittigt i Manchester United trøjer gennem tiden.

Det er primært tredjetrøjer og målmandstrøjer som har været grønne og det er efterhånden næsten blevet et ret vigtigt element i den samlede pakke af Manchester United trøjer.

Logoet på en Manchester United trøje

Manchester Uniteds logo er oprindeligt inspireret af byen Manchesters våbenskjold som stammer helt tilbage fra 1842. Det logo vi kender fra en Manchester United trøje i dag har dog kun en ting tilfælles med det gamle våbenskjold. Dette er det sorte skibet med hejst sejl, som har fået lov at overleve på trods af flere tilretninger af logoet gennem årene.

Djævlen i Manchester United logoet stammer fra klubben kælenavn og blev i første omgang et fast symbol i de officielle kampprogrammer i starten af 1960’erne. i 1970 blev djævlen en del af det officielle logo. Dette logo blev dog først tilføjet til klubben trøjer i 1971, da man skiftede spilletrøjer.

Klubben historie og største spillere

Er du blevet helt nostalgisk efter at have kigget på de historiske trøjer, så kan vi anbefale at tage et kig på Manchester Uniteds officielle side.

Hvilken historisk Manchester United trøje er den fedeste?

Det er altid sjovt at høre hvilke trøjer fans kan lide – og hvilke der er mindre populære. Holdningerne er ofte mange og når man ser tilbage på tidligere præsentationer af United trøjer, så giver dette sig også til kende.

Giv derfor meget gerne din holdning til kende herunder – hvad er den fedeste Manchester United trøje gennem tiden?

Skriv en kommentar