Brøndby IF – billeder af nuværende og historisk Brøndby trøje

Den klassiske Brøndby trøje er kendt for sine gule og blå farver og det har den været siden Brøndby IF blev dannet i 1964. Fra 1986 til 1996 var det Hummel der leverede den gul/blå Brøndby trøje. Hummel og Brøndby oplevede nogle af klubbens største successer sammen, herunder danmarksmesterskaber og en Europa Cup semifinale. Siden da har Brøndby haft Reebok og Adidas som tøjsponsorer, men igen i sommeren 2012 overtog Hummel denne role.

Køb din Brøndby trøje billigst her →

Brøndby hjemmebanetrøjer

Brøndby udebanetrøjer

Brøndby tredjetrøjer

Brøndby specialtrøjer

Hvor kommer billederne fra?

Billederne er venligst udlånt af følgende bidragsydere:

Unisport:

  • Hjemmebanetrøjer: 19-20, 18-19, 15-17, 14-15, 13-14, 12-13, 10-12, 06-08, 04-06
  • Udebanetrøjer: 15-17, 14-15, 13-14, 12-13, 11-12, 10-11

Jonas Simonsen:

  • Hjemmebanetrøjer: 08-10, 02-04, 00-02, 98-00, 97-98
  • Udebanetrøjer: 08-09, 09, 07-08, 04-07, 02-04, 00-02, 98-00
  • Tredjetrøjer: 06-08
  • Specialtrøjer: DM 05

Logoer gennem tiden på historiske Brøndby trøjer

Logoet på den nuværende Brøndby trøje ser ikke ud som logoet altid har gjort. De grundlæggende elementer i logoet er dog meget de samme.

Som hos mange andre klubber har man set, at logoet på Brøndby trøjen er blevet opdateret i farverne gennem tiden, mens de omkringliggende elementer ligeledes har ændret sig nogle gange. Grundlæggende har en Brøndby trøje dog været kendetegnet ved, at den klassiske brønd, som kommer fra byens våbenskjold, altid har været repræsenteret i den ene eller anden form.

De tidlige år – logoet på Brøndby trøjen til og med 1996

Frem til og med 1996 var logoet på en Brøndby trøje en simpel “stregtegning” af det oprindelige logo med “B.I.F.” stående i vimplen under skjoldet og brønden. Et eksempel på det daværende logo kan ses herunder:

Dette logo har en stærk historisk værdi for mange Brøndby fans. Selv efter det ikke længere prydede Brøndby trøjerne i denne form, så blev logoet stadigvæk benyttet til forskellige andre former for merchandise.

Selvom man efter 1996 officielt begyndte at bruge logoet i farver, samt i andre former, så har denne “stregtegning” af det oprindelige logo prydet en enkelt Brøndby trøje siden. Den Brøndby trøje som blev lavet med denne udgave af logoet er den lilla udebanetrøje fra 1998-99 sæsonen. Derudover har man også set nyere udgaver af logoet i stregtegningsformen, men her har den klassiske “B.I.F.” tekst i vimplen været udskiftet.

Den første modernisering – Brøndby trøje med farvelagt logo

På Brøndbys hjemmebanetrøje til 1997-sæsonen blev logoet lanceret i farver. Ud over at logoet var blevet farvelagt, så var logoet holdt i den helt klassiske form. Et eksempel kan ses her:

Man så i perioden frem til 2006 tre eksempler på en Brøndby trøje med et anderledes logo, men ellers var det farvelagte klassiske logo gennegående for alle Brøndby trøjer i perioden. Man så over nogle omgange, at logoet på Brøndbys trøje skiftede farvenuancer, f.eks. blev den blå farve ret tidligt gjort lysere end det ses på ovenstående eksempel.

Alternativt forsøg og nyt slogan – logoet på Brøndby trøje fra 1998 til 2000

I perioden 1998 til 2000 forsøgte Brøndby sig med en alternativ udgave af logoet på både hjemmetrøjen og udebanetrøjen. Selve logoet var stadigvæk det klassiske logo i farver, men logoet blev omkredset af en tyk streg, samtidig med at det nye slogan “Supra Societatem Nemo” var skrevet umiddelbart under logoet:

Især på den røde Brøndby trøje fra sæsonen 1998-99 blev dette alternative logo meget markant. Det vandt dog heller aldrig den store opbakning og til efterårssæsonen 2000 blev den farvelagte udgave af det helt klassiske logo igen taget i brug.

B.I.F. blev til 1964 – en lille men betydningsfuld ændring af logoet

I midten af 2000’erne lavede Brøndby en betydelig officiel ændring af det oprindelige logo. B.I.F. var ikke længere en betegnelse man officielt brugte om klubben. På baggrund af dette ændrede man teksten i vimplen fra “B.I.F.” til 1964, der er året hvor klubben blev til via. en sammenlægning af de to moderklubber – Brøndbyøster og Brøndbyvester.

Dette nye logo blev første gang repræsenteret på en Brøndby trøje i 2005, da man på den sorte mesterskabstrøje, som blev båret i en enkelt kamp, havde implementeret dette. Fra og med 2006 blev dette så standarden på alle Brøndby trøjer, men man har dog siden set eksempler på stregtegninger af logoet, dog stadigvæk med 1964 i vimplen og ikke den oprindelige tekst “B.I.F.”.

Stregtegning af det nye logo og de to stjerner

I nyere tid har man flere gange set Brøndbys udebanetrøje bære det nye logo med 1964 i den klassiske “stregtegning form”. Et eksempel fra 2014/15 udebanetrøjen kan ses her:

Som man også kan se af ovenstående, så er den nye udgave af en Brøndby trøje prydet med 2 stjerner umiddelbart over logoet. Da det efter DBUs nyere regler er tilladt at bære en stjerne på trøjen pr. femte mesterskab, har Brøndby valgt at benytte sig af muligheden og tilføje de to stjerne over logoet.

Profiler i en Brøndby trøje

Gennem historien har store profiler, herunder en lang række landsholdsspillere, trukket en Brøndby trøje over hovedet. I starten af 2014 lancerede Brøndby IF en afstemning, der skulle afgøre hvem der skulle være en del af “Brøndby IF Allstars” – de bedste spillere i en Brøndby trøje nogensinde (læs om afstemningen på Brøndby IFs officielle hjemmeside). Valget faldt på følgende spillere:

Peter Schmeichel
Dan Eggen – Per Nielsen – Uche Okechukwu – Daniel Agger
Michael Laudrup – John “Faxe” Jensen – Morten Wieghorst – Kim Vilfort
Johan Elmander – Ebbe Sand

Udskiftere: Mogens Krogh, Lars Olsen, Thomas Kahlenberg, Bent “Turbo” Christensen

Hvilken historisk Brøndby trøje er den fedeste?

Det er altid sjovt at høre hvilke trøjer fans kan lide – og hvilke der er mindre populære. Holdningerne er ofte mange og når man ser tilbage på tidligere præsentationer af Brøndby trøjer, så giver dette sig også til kende.

Giv derfor meget gerne din holdning til kende herunder – hvad er den fedeste Brøndby trøje gennem tiden?

En kommentar til “Brøndby IF – billeder af nuværende og historisk Brøndby trøje”

Skriv en kommentar