Aston Villa – billeder af nuværende og historisk Aston Villa trøje

De bordeaux og lyseblå farver, som er en del af den nuværende Aston Villa trøje, er blevet et kendetegn for flere klubber, bl.a. også West Ham og Burnley. Historien tilskrive dog Aston Villa æren for at bringe disse farver ind i fodbold. Farverne fra den nuværende Aston Villa trøje var dog længe undervejs og klubben nåede bl.a. at spille i hvid, blå og sort, sort og rød, rød og blå, samt grøn, inden valget faldt på bordeaux og lyseblå. I 1886 blev det besluttet at klubben skulle spille i brun og lyseblå, og det var angiveligt efter nogle år at den brune farve blev ændret til bordeaux og dermed skabte grundlaget for en lang tradition.

Køb engelske fodboldtrøjer billigst her →

Aston Villa hjemmebanetrøjer

Aston Villa udebanetrøjer

Hvor kommer billederne fra?

Billederne er venligst udlånt af følgende bidragsydere:

Unisport:

  • Alle billeder

De største profiler i Aston Villa trøje

Aston Villa har leveret mange spillere til det engelske landshold gennem tiden og pr. primo 2011 var Aston Villa stadigvæk den klub der havde leveret flest gennem tiden. Nogle af de største profiler til at bære en Aston Villa trøje er fra 90’erne eller tidligere. Det er i hver fald på sin plads at nævne de 3 Aston Villa spillere, der har haft æren af at blive kåret til “Players Player of the Year” i England:
Andy Gray (1977)
David Platt (1990)
Paul McGrath (1993)

Derudover er det også på sin plads at nævne de to eneste spillere i den officielle engelske “Hall of Fame” som har båret en Aston Villa trøje:

Danny Blanchflower
Peter Schmeichel

De største resultater

Aston Villa er både en af de ældste og mest succesfulde engelske hold gennem tiden. Spillerne i Aston Villa trøje har vinfest det engelske meterskab 7 gange, samt FA Cuppen 7 gange. Derudover de 1 af kun 4 engelske hold, der har vundet den europæiske mesterholdsturnering (idag kendt som Champions League).

Hvilken historisk Aston Villa trøje er den fedeste?

Det er altid sjovt at høre hvilke trøjer fans kan lide – og hvilke der er mindre populære. Holdningerne er ofte mange og når man ser tilbage på tidligere præsentationer af Aston Villa trøjer, så giver dette sig også til kende.

Giv derfor meget gerne din holdning til kende herunder – hvad er den fedeste Aston Villa trøje gennem tiden?

Skriv en kommentar