Arsenal trøje – gamle billeder og historien

Den nuværende Arsenal trøje laves af Adidas. Inden dette blev den lavet af Puma, der til 2014/15 sæsonen overtog opgaven efter et 20 år langt samarbejde mellem Arsenal og Nike. Aftalen var ved indgåelsen angiveligt den største af sin slags i fodboldverdenen.

KØB DIN ARSENAL TRØJE BILLIGT HER

Arsenal hjemmebanetrøjer

Arsenal udebanetrøjer

Arsenal tredjetrøjer

Hvor kommer billederne fra?

Billederne er venligst udlånt af følgende bidragsydere:

Unisport:

  • Alle billeder

Profiler i Arsenal trøje – og lidt mere historie

En lang række profiler har båret en Arsenal trøje og der er mange der fortjener at blive fremhævet. Jeg har taget udgangspunkt i de spillere, som har spillet flest kampe i Arsenal trøjen, samt de spillere som har scoret flest mål iført Arsenal trøje.

Flest kampe for Arsenal
David O’Leary (722 kampe)
Tony Adams (669)
George Armstrong (621)
Lee Dixon (619)
Nigel Winterburn (584)
David Seaman (564)

Flest mål for Arsenal
Thierry Henry (228)
Ian Wright (185)
Cliff Bastin (178)
John Radford (149)
Ted Drake (139)
Jimmy Brain (139)

Hvis man ser på de dyreste indkøb og største salg i Arsenals historie, så dukker der ligeledes nogle store navne op, der bevidner om den kvalitet af spillere der har båret en Arsenal trøje. Blandt de største indkøb finder man Mesut Özil, Sylvain Wiltord, Andre Arshavin, Samir Nasri og Santi Carzorla. Når man kigger ned over listen af spillere, som er solg for de største beløb fra Arsenal, så vil man i toppen finde Cesc Fabregas, Marc Overmars, Emmanuel Adebayor, Nicolas Anelka og Robin Van Persie.

Hvilken historisk Arsenal trøje er den fedeste?

Det er altid sjovt at høre hvilke trøjer fans kan lide – og hvilke der er mindre populære. Holdningerne er ofte mange og når man ser tilbage på tidligere præsentationer af Arsenal trøjer, så giver dette sig også til kende.

Giv derfor meget gerne din holdning til kende herunder – hvad er den fedeste Arsenal trøje gennem tiden?

Skriv en kommentar