OB – billeder af nuværende og historisk OB trøje

Den nuværende OB trøje bliver designet og produceret af Puma. OB er altså vendt tilbage til deres gamle tøjsponser. OB og Puma har i alt samarbejdet i næste 30 år, men frem til 2008 havde OB dog en periode hvor Nike leverede deres fodboldtrøjer. Den nuværende OB trøje er forsat stribet i hvid og blå. Denne tradition ser der ikke ud til at blive rokket på. Op til 2013/2014 sæsonen havde OBs fans dog muligheden for at vælge en OB trøje med tværstriber. OB og Puma havde nemlig designet 3 versioner af OB trøjen, og det var så op til fansene at vælge den endelige.

KØB DIN OB TRØJE BILLIGT HER

OB hjemmebanetrøjer

OB udebanetrøjer

Hvor kommer billederne fra?

Billederne er venligst udlånt af følgende bidragsydere:

Unisport:

  • Hjemmebanetrøjer: 12-13, 13-15
  • Udebanetrøjer: 13-14, 19-20

© Fodboldtrøjen.dk:

  • Hjemmebanetrøjer: 57-58, 64, 77, 78-79, 80-82

Profiler i OB trøje – og lidt mere historie

OBs historie går helt 1887, hvor klubben oprindeligt blev etableret som en cricket klub. Allerede to år senere kom fodbold også på programmet i klubben. I løbet af klubben lange historie har en del profiler og landsholdsspillere båret en OB trøje. Blandt de tidligere spillere i OB trøjen, som også har spillet på landsholdet, synes jeg det er værd at fremhæve bl.a. følgende:


Ricardo Møller Nielsen
Keld Bordinggaard
Lars Høgh
Lars Elstrup
Brian Steen Nielsen
Thomas Helveg
Michael Schjønberg
Morten Bisgaard
Per Pedersen
Ulrik Laursen
Hans Henrik Andreasen

I den nuværende OB trup er der også en række store navne indenfor dansk fodbold. Blandt spillerne i den nuværende OB trøje synes jeg det er værd at fremhæve Emil Larsen, Rasmus Falk og Mustafa Abdellaoue. De er alle tre bære kræfter på det nuværende hold og har samtidig potentialet til at tage deres karriere endnu længere.

OB har både vundet danske mesterskaber, pokaltitler, samt markeret sig internationalt. Herunder er listet nogle af de største bedrifter opnået af spillerne i OB trøje.

Danmarks mesterskaber (3)
1977, 1982 og 1989

Pokaltitler (5)
1983, 1991, 1993, 2002 og 2007

Store europæiske resultater
UEFA Cup kvartfinale 1994/95

Hvilken historisk OB trøje er den fedeste?

Det er altid sjovt at høre hvilke trøjer fans kan lide – og hvilke der er mindre populære. Holdningerne er ofte mange og når man ser tilbage på tidligere præsentationer af OB trøjer, så giver dette sig også til kende.

Giv derfor meget gerne din holdning til kende herunder – hvad er den fedeste OB trøje gennem tiden?

Skriv en kommentar