OB trøje – gamle billeder og historien

Black Week 2021 DK

Den nuværende OB trøje laves af Humme og er forsat stribet på langs i hvid og blå. Den tradition ser der ikke ud til at blive rokket på. Op til 2013/2014 sæsonen havde OBs fans dog muligheden for at vælge en OB trøje med tværstriber. OB og Puma havde nemlig designet 3 versioner af OB trøjen, og det var så op til fansene at vælge den endelige. Her blev der holdt fast i den mangeårige tradition.

KØB DIN OB TRØJE BILLIGT HER

OB hjemmebanetrøjer

OB udebanetrøjer

OB tredjetrøjer

OB specialtrøjer

OB målmandstrøjer

Hvor kommer billederne af OB trøjer fra?

Billederne er venligst udlånt af følgende bidragsydere:

Unisport:

 • Hjemmebanetrøjer: 20-21, 12-13, 13-15
 • Udebanetrøjer: 20-21, 13-14, 19-20

© Fodboldtrøjen.dk:

 • Hjemmebanetrøjer: 57-58, 64, 77, 78-79, 80-82

Thomas Herskind Olesen:

 • Hjemmetrøjer: 95-96, 97-98, 99-00, 01-03, 05-06, 07-08, 09-10, 10-11, 11-12, 16-17
 • Udetrøjer: 16-18
 • Tredjetrøjer: 18-19

Historierne om OB trøjer gennem tiden

Odense Boldklub har en lang og mindeværdig historie bag sig. Derfor har der også gennem tiden være en masse gode historier at fortælle om de gamle OB trøjer. Jeg har udvalgt nogle stykker og genfortalt dem efter bedste evne her.

OB trøje fra 1977 – den første mesterskabstrøje

Da mesterskabet for første gang blev sikret i 1977 var det, efter min mening, i en af de flotteste OB trøjer gennem tiden.

Tykkelsen på striberne, samt det ellers stilrene look, gør trøjen til en retro-trøje i særklasse. Normalt kan sponsorlogoer være beskæmmende for en ellers fed trøje, men i dette tilfælde blev Texaco-logoet integreret på flot og stilfuld vis.

I mine øjne har en af de bedst klædte OB spillere gennem tiden derfor været Allan Hansen, som i mesterskabssæsonen både blev topscorer og kåret til årets spiller.

Share Legends – Thomas Helveg

Thomas Helveg betragtes af mange som en af de største der har båret OB trøjen gennem tiden. Han nåede 178 kampe for klubben og dette valgte OB og Hummel sammen at fejre i 2017 ved at lave en “Share Legends trøje” for at hylde ham.

Trøjen blev designet i 80’er retro stil og har flere flotte detaljer – f.eks. er antallet af kampe han har spillet for klubben broderet i nakken.

Du kan også læse Hummels egen beskrivelse af trøjen.

Hummel har ligeledes lavet specielle Share Legends trøjer for at hylde spillere fra AaB, AGF og Brøndby.

Profiler i OB trøje

OBs historie går helt 1887, hvor klubben oprindeligt blev etableret som en cricket klub. Allerede to år senere kom fodbold også på programmet i klubben. I løbet af klubben lange historie har en del profiler og landsholdsspillere båret en OB trøje. Blandt de tidligere spillere i OB trøjen, som også har spillet på landsholdet, synes jeg det er værd at fremhæve bl.a. følgende:

Ricardo Møller Nielsen
Keld Bordinggaard
Lars Høgh
Lars Elstrup
Brian Steen Nielsen
Thomas Helveg
Michael Schjønberg
Morten Bisgaard
Per Pedersen
Ulrik Laursen
Hans Henrik Andreasen

OB har både vundet danske mesterskaber, pokaltitler, samt markeret sig internationalt. Herunder er listet nogle af de største bedrifter opnået af spillerne i OB trøje.

OB største resultater

Selvom der ikke er hevet mange pokaler i hus de sidste par år, så har OB skabt store resultater gennem tiden. Nogle af de største resultater er listet herunder.

Danmarks mesterskaber (3)
1977, 1982 og 1989

Pokaltitler (5)
1983, 1991, 1993, 2002 og 2007

Store europæiske resultater
UEFA Cup kvartfinale 1994/95

Hvilke OB trøjer gennem tiden er de fedeste?

Det er altid sjovt at høre hvilke trøjer fans kan lide – og hvilke der er mindre populære. Holdningerne er ofte mange og når man ser tilbage på tidligere præsentationer af OB trøjer, så giver dette sig også til kende.

Giv derfor meget gerne din holdning til kende herunder – hvad er den fedeste OB trøje gennem tiden?

En kommentar til “OB trøje – gamle billeder og historien”

 1. Hejsa

  Jeg har en trøje fra OB med nummer 8 og Helveg på ryggen. Den er med lange ærmer, puma-logo på brystet og et superliga-emblem på det ene ærme. Str. XXL, tror jeg, der står.

  Kan den sælges på DBA, tror du? Ingen har en tilknytning til klubben mere, så den ligger bare på hylden.

  Mange hilsner
  Helle Vest Sørensen

  Svar

Skriv en kommentar