Bayern München trøje – gamle billeder og historie

Den nuværende Bayern München trøje er primært kendt for sin røde farve. Historisk har især rød og hvid været de dominerende farver i hjemmetrøjerne, men over flere omgang har man set designs som er gået væk fra det røde og hvide i Bayern München trøjen. Klubben blev grundlagt i 1900 og de første fem år var trøjerne hvide og shortsene sorte. I 1905 skiftede Bayern München shortsene ud til røde. Siden da har Bayern Münchens hjemmedragter som nævnt primært været domineret af rød og hvid. Der har dog været perioder hvor blå har overskygget disse i Bayern Munchens hjemmetrøjer – senest i perioden 1997 til 1999 hvor Adidas leverede en helt navyblå Bayern München hjemmetrøje. I den Bayern München trøje som skal bruges i 2014/15 vil blå og rød være nogenlunde lige dominerende.

KØB DIN BAYERN MÜNCHEN TRØJE BILLIGT HER

Bayern München hjemmebanetrøjer

Bayern München udebanetrøjer

Bayern München tredjetrøjer

Bayern München specialtrøjer

Hvor kommer billederne fra?

Alle billeder er udlånt af Unisport.

Historien om de gamle Bayern München trøjer

* 120 års jubilæums trøje (2020)

Den 27. februar 2020 fejrende Bayern München deres 120 år jubilæum. Dette skete bl.a. med introduktionen af en specialtrøje som skulle hylde klubbens historie.

Jubilæumssættet blev brugt i kamp en enkelt gang, nemlig da Bayern München vandt 2-0 over FC Augsburg i bundesligaen den 8. marts 2020 på Allianz Arena.

Læs Adidas’ nyhed, fra da de introducerede trøjen, her.

Profiler i Bayern München trøje

Både historisk og idag er den røde Bayern München trøje en af de mest frygtede at stå over for i europæisk fodbold. Gennem tiden er der da også en lang række profiler som har båret en Bayern München trøje. Det er ikke svært at finde store navne, men det er derimod svært at vælge hvem der skal sorteres fra. JEg har dog her listet nogle af dem, som jeg ser som de største profiler i Bayern München trøje i nyere tid:
Michael Ballack
Andreas Brehme
Stefan Effenberg
Torsten Frings
Mario Gomez
Dietmar Hamann
Uli Hoeness
Jen Jeremies
Jürgen Klinsmann
Jürgen Kohler
Phillip Lahm
Lothar Matthäus
Gerd Müller
Karl-Heinz Rummenigge
Mehmet Scholl
Giovane Elber
Lucio
Jean-Pierre Papin
Franck Riebery
Luca Toni
Roy Makaay
Claudio Pizzaro

Jeg synes også det er værd at nævne de danskere, som har båret en Bayern München trøje gennem tiden. Der er nemlig nogle stykker, som har udmærket sig gennem tiden. De danskere, som indtil videre har båret en Bayern München trøje i en officiel kamp er følgende:
Kjeld Seneca
Viggo Jensen
Johnny Hansen
Lars Lunde
Søren Lerby
Brian Laudrup
Allan Nielsen
Pierre-Emile Højbjerg

Hvilken historisk Bayern München trøje er den fedeste?

Det er altid sjovt at høre hvilke trøjer fans kan lide – og hvilke der er mindre populære. Holdningerne er ofte mange og når man ser tilbage på tidligere præsentationer af Bayern München trøjer, så giver dette sig også til kende.

Giv derfor meget gerne din holdning til kende herunder – hvad er den fedeste Bayern München trøje gennem tiden.

Skriv en kommentar