Den nuværende FCK trøje bliver designet af Adidas – det er den blevet siden sommeren 2012. Adidas overtog på dette tidspunkt sponsoratet fra Kappa, som ellers havde leveret den hvide FCK trøje siden 2004. Adidas’ overtagelse af sponsoratet kom samtidig med, at den tyske sportsgigants sponsorat af rivalerne fra Brøndby IF udløb. Den nuværende FC København trøje holder fast i det stilrene og simple design, som Kappa ligeledes i en del år praktiserede.
KØB DIN FCK TRØJE BILLIGT HER →
FCK hjemmebanetrøjer
FCK udebanetrøjer
FCK tredjetrøjer
FCK Europa trøjer
FCK Special trøjer
FCK målmandstrøjer
Hvor kommer billederne fra?
Alle billeder af FCK trøjerne kommer fra Unisport.
FCK trøjer gennem tiden
Der har været mange flotte FCK trøjer gennem tiden. Når man ser på hjemmebane trøjen, så har det grundlæggende koncept ikke ændret sig meget. Men man finder alligevel nogle betydelige forskelle i detaljerne, når man sammenligner år for år.
Der knytter sig mange oplevelser og bedrifter til FCK trøjerne, så jeg har her forsøgt at gengive lidt af historien via FCK trøjerne gennem tiden.
Logoet på en FCK trøje
FC København er en relativt ung klub, da den først blev oprettet, gennem en fusion mellem KB og B1903, i 1992. Klubbens unge alder er nok en af årsagerne til, at logoet der fandtes på den første FCK trøje i udgangspunktet er det samme som vi ser idag. Der er gennem tiden blevet brugt lidt variationer af logoet i forhold til farve og baggrund, men de grundlæggende elementer har hele tiden været de samme.
Den hvide FCK trøje med det klassiske logo
Det helt klassiske FCK logo i farverne blå og rød med hvid baggrund, er igennem klubbens historie gået igen på samtlige hvide FCK trøjer:
På en stor dele af udetrøjerne, tredjetrøjerne, samt målmandstrøjerne, har man ligeledes set dette helt klassiske logo benyttet. Et eksempel på en sort FCK trøje med det klassiske logo kan ses her:
Der er dog gennem tiden set eksempler på, at en FCK trøje har været prydet med et logo, hvor der er blevet brugt en anden baggrund eller farver.
Variation i baggrund og logoets farve
På hjemmetrøjen har logoet som nævnt set ens ud gennem hele FCKs historie, men på de resterende udgaver af en FCK trøje er det set flere eksempler på, at baggrunden ikke har været hvid, men derimod trøjen egentlige farver. I disse tilfælde har man set, at det ligeledes er besluttet at ændre i farven på selve logoet. Grundformen, med løven, banneret og teksten, har dog været uændret. Herunder ses et par eksempler:
En ny FCK trøje og de 2 stjerner
På de nyere udgaver af en FC København trøje kan man se to stjerner placeret umiddelbart over det klassiske logo:
Dette skyldes at FCK i 2013 vandt klubben 10. mesterskab. De nyere regler fra DBU giver klubber ret til at bære en stjerne pr. 5. mesterskab og derfor ser man altså bl.a. den nyeste FCK trøje med disse to stjerner over logoet.
Profiler i FCK trøjer gennem tiden
Efterhånden har mange store profiler båret en FCK trøje, på trods af klubbens relativt unge alder. I 2006 lavede FCK en afstemning, der skulle vise hvem der, ifølge fansene, er de største profiler som har trukket en FCK trøje over hovedet. Top 15 blev følgende spillere:
1. Sibusiso Zuma
2. Peter Nielsen
3. Lars Højer Nielsen
4. Christian Poulsen
5. Todi Jónsson
6. Bjarne Goldbæk
7. Erik Mykland
8. Peter Møller
9. Michael Mio Nielsen
10. Niclas Jensen
11. Ståle Solbakken
12. Christian Lønstrup
13. Michael Manniche
14. Álvaro Santos
15. Tobias Linderoth
I dag bærer en del både tidligere og nuværende landsholdsspillere ligeledes den hvide FCK trøje og blandt disse profiler kan nævnes Andreas Cornelius, Nicolaj Jørgensen og Christian Poulsen.
En anden interessant statistik at se på, i forhold til at identificere de største stjerner i en FCK trøje gennem tiden, er året spiller for de enkelte sæsoner valgt af fanklubben FCKFC:
1993: Palle Petersen
1994: Lars Højer Nielsen
1995: Michael Johansen
1996: Christian Lønstrup
1997: Antti Niemi
1998: Bjarne Goldbæk
1999: David Nielsen
2000: Michael Mio Nielsen
2001: Sibusiso Zuma
2002: Christian Poulsen
2003: Peter Nielsen
2004: Alvaro Santos
2005: Hjalte Bo Nørregaard
2006: Tobias Linderoth
2007: Marcus Allbäck
2008: Libor Sionko
2009: Hjalte Bo Nørregaard
2010: Atiba Hutchinson
2011: Dame N’Doye
2012: Johan Wiland
2013: Andreas Cornelius
2014: Pierre Bengtsson
Hvilken historisk FCK trøje er den fedeste?
Det er altid sjovt at høre hvilke trøjer fans kan lide – og hvilke der er mindre populære. Holdningerne er ofte mange og når man ser tilbage på tidligere præsentationer af FCK trøjer, så giver dette sig også til kende.
Giv derfor meget gerne din holdning til kende herunder – hvad er den fedeste FCK trøje gennem tiden?
Der mangler den flotte gule udebanetrøje fra 1994.
hvor er nike trøjen ?