Athletic Bilbao – billeder af nuværende og historisk Athletic Bilbao trøje

Den første Athletic Bilbao trøje var helt hvid. Denne var dog angiveligt valgt tilfældigt, så den første “rigtige” Athletic Bilbao trøje så dagens lys i 1902-1903 sæsonen. Dengang blev et design med halv blå/halv hvid trøje valgt. Dette farvevalg holdt dog kun indtil 1910, hvor farverne for den nuværende Athletic Bilbao trøje blev valgt. Historien går på at en ung spanier ved navn Juan Elorduy havde fået til opgave at tage nye trøjer med hjem, da han tilbragte julen 1909 i London. Han havde svært ved at finde 25 ens blå/hvide trøjer, men han indså at Southamptons rød/hvide trøjer matchede byen Bilbaos farver. Derfor endte han med at købe disse med hjem og siden da har røde og hvide striber dannet grundlaget for designet af Athletic Bilbao trøjerne.

KØB DIN ATHLETIC BILBAO TRØJE BILLIGT HER

Athletic Bilbao hjemmebanetrøjer

Athletic Bilbao udebanetrøjer

Athletic Bilbao tredjetrøjer

Hvor kommer billederne fra?

Alle billederne er udlånt af Unisport.

Profiler i Athletic Bilbao trøje – og lidt mere historie

De største profiler i Athletic Bilbao trøje

Når man kigger ned over listen af spillere med flest kampe og mål i Athletic Bilbao trøjen, så vil man se at de fleste spillere på listerne indstillede deres karriere for minimum 30 år siden. Der er dog også et par spillere fra nyere tid på listerne.

Flest kampe i Athletic Bilbao trøje
José Ángel Iribar (614)
Txetxu Rojo (541)
Joseba Etxeberria (514)
Agustín Gaínza (493)
José Orúe (480)

Flest mål i Athletic Bilbao trøje
Telmo Zarra (333)
Augustín “Bata” Arana (208)
Daniel Ruiz (199)
Guillermo Gorostiza (198)
José Iraragorri (179)

De største resultater

Athletic Bilbao har ikke vundet en titel siden 1984, men historiske af mange triumfer blevet fejret af spillerne i Athletic Bilbao trøje. Hele 23 pokaltitler (Copa del Rey) har klubben vundet gennem tiden – dog er 1902 sejren stadigvæk op til diskussion, men pokalen står i hvert fald i Athletic Bilbaos pokalskab. Klubben har ligeldes vundet 8 La Liga titler, men som nævnt ligger den seneste efterhånden en del år tilbage.

Hvilken historisk Athletic Bilbao trøje er den fedeste?

Det er altid sjovt at høre hvilke trøjer fans kan lide – og hvilke der er mindre populære. Holdningerne er ofte mange og når man ser tilbage på tidligere præsentationer af Athletic Bilbao trøjer, så giver dette sig også til kende.

Giv derfor meget gerne din holdning til kende herunder – hvad er den fedeste Athletic Bilbao trøje gennem tiden?

Skriv en kommentar